dimecres, 20 de febrer del 2013

Lamentables expressions del Sr. Salvador Esteve



Comunicat de premsa - MOVIMENT CÍVIC D’ESPANYA I CATALANS
DENÚNCIA PÚBLICA DE LES LAMENTABLES PARAULES DEL SR. SALVADOR ESTEVE, DESPRÉS DEL PLE DEL DIA 18 DE FEBRER

Des del Moviment cívic d’Espanya i catalans volem denunciar públicamente les lamentables paraules que adreçà en Salvador Esteve,  actual alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona al president de la nostra associació, en Manel Parra.
Després d'un ple tens, la nit del dilluns, dia 18 de febrer de 2013, en què el rodet de CiU parà part del debat que altres grups de la oposició presentaren legítimament, enfocant CiU gran part del ple a temes identitaris i a debatre la mal anomenada ‘declaració de sobirania’ que s’aprovà fa un mes al Parlament català, Parra va voler saludar personalment el Sr. Esteve per tal com havia tingut una relació directa en l’àmbit educatiu amb ell, ja que exercint de professor en un centre educatiu de Martorell, l’avui actual alcalde d’aquesta localitat era president de l’AMPA. Allò que li llança a continuació no és propi d’un càrrec electe i és una mostra desafortunada del que no s’ha de fer en el debat públic i en pro de la convivència ciutadana. Segons testimonis presencial li digué que ‘Ara el dediques a tocar els collons d’aquesta manera’, el president d’aquesta associació cívica li respongué que defensar la legalitat, el compliment de les lleis o el respecte als símbols de tots els catalans i el conjunt dels espanyols era tot el contrari. I que, precisament aquest dret de la ciutadania a què es respecte la legalitat és el que també intentar ensenyar i mostrar sempre quan impartí classe en el centre on aquest regidor fou president de l’associació de pares i mares.
Manel Parra allò que més lamenta no són determinades mostres de rebuig envers actuacions cíviques que realitzen des de l’associació que presideix, sinó comentaris que es fiquen de ple en el pla personal i que, sota cap concepte, es poden obviar. Dir-li que ‘si hagués sabut que ets això no hagués permès que impartissis classes a ...” “És una mostra més de la deriva intolerant i sectària a la qual condueix el també mal anomenat procés de ‘transició nacional’ que no ens esta donant res de bo i no ens condueix enlloc”, ha afegit parra en un comunicat del Moviment cívic d’Espanya i catalans.

En aquest mateix ple, després que en el torn de precs i preguntes un dels regidors del PP , el Sr. Vicente Casal, demanés a l’alcalde que també al saló de ples es complís la llei de Banderes, Parra exposa una pregunta –amb certes dificultats per a fer-ho- sobre el compliment de la legalitat i la relació del consistori d’aquest municipi del Baix Llobregat amb l’AMI. Aquest foren els termes de la pregunta que properament es registrarà en aquest consistori perquè sigui resposta formalment. ‘A efectes acadèmics i per recollir-ho com uns fets més de la nostra recent història a Espanya, constatem que l’ajuntament de Martorell compleix la llei de banderes, tot col·locant  les que corresponent a la façana de l’edifici de l’Ajuntament, però no és així al saló de plens on només hi ha la senyera i la bandera del municipi, és per això que ens interessaria saber si estan adherits a l’associació privada separatista ‘Associació de municipis per la independència’, quina relació hi tenim i si aquest ajuntament esmerça recursos a tal efecte. Moltes gracies’.  
Lamentem profundament que en l’exercici de la nostra llibertat i de la nostra actuació cívica, pel simple fet de preguntat allò que la ciutadania sempre té dret a saber, conèixer, valorar i controlar, persones com el Sr. Salvador Esteve perdin els papers d’aquesta manera i llancin expressions molt apartades del que hauria de ser un debat serè, honest i respectuós de les idees.
Des de l’associació s’aposta pel compliment de les lleis que s’han aprovat legítimament, moltes fins i tot amb el vot favorable de la coalició CiU. Conjuntament amb altres grups i entitats està analitzant el compliment de la ‘llei de banderes’ en diferents organismes i institucions de Catalunya, per tenir-ne una clara idea de les possibles il·legalitats que estan cometent alguns càrrecs electes i institucionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada