dijous, 2 de maig de 2013

Serietat, seny i respecte, Sr. Mas.Un mitjà de comunicació català, l’ARA, sobresubvencionat pel govern de CiU, ha publicat una entrevista al President Mas i ha volgut resumir en deu punts els aspectes més importants d’aquesta. Nosaltres hem volgut, fil per randa, rebatre un a un els que consideren ridículs i poc seriosos argument d’en Mas.

http://www.ara.cat/politica/Mas-Madrid-intolerancia-brutalitat_0_910709025.html 

1.      “Si Rajoy fes com els anglesos amb Escòcia o els canadencs amb el Quebec, aquestes persones que diu (el gran empresariat català) es tranquil·litzarien més."
Sí, especialment si el president del govern de Catalunya es comprometés a complir la legalitat.
2. "Quan a Europa es parla de "dret a decidir", la gent mínimament informada no ho discuteix."
I que en pensen del "dret a agredir" la constitució nacional? Estan informats?
3. "[Davant un eventual estat català, la resposta a Europa és una] barreja d'escepticisme, preocupació, certs nervis, però no per part de tothom, però no et trobes amb una porta tancada. Són gent més tolerant i de tarannà més obert i de més qualitat democràtica."
Qualitat democràtica vol dir "no acataré les sentencies que no em donin la raó?
4. "[Sobre les declaracions públiques que afegeixin dubtes al procés, als consellers] els vaig dir que extremessin les precaucions. Ja sé que el Govern està cohesionat en aquest terreny, però els vaig dir que no siguin ingenus."
Ingenu és encara pensar que Catalunya independent solucionarà alguna cosa i es quedarà dins la UE.
5. "En Duran pot dir el que dic jo, i només perquè ho diu ell s'interpreta d'una forma diferent. [...] Unió i el senyor Duran han trencat algun acord dels que s'han pres els últims mesos? Ni un."
Això de no dimitir per l'escàndol de corrupció, tampoc trenca cap acord?
6. "[Sobre la pressió que posa l'oposició al Govern amb el pressupost i les retallades] és un joc diabòlic fer això, perquè al final la gent es pensarà a Catalunya que les institucions catalanes ho volem així, quan resulta que estem lligats de peus i mans."
El més d’un milió d'euros per celebracions del 1714 i altres milions més per sobresous a ex alts i alts càrrecs, subvencions elevades a mitjans de comunicació, entitats i grups per campanyes partidistes i, no poques d’elles, excloents i sectàries, et deuen deixar molt lligat per pagar a les farmàcies. Ni parlem del malbaratament de recursos en errònies polítiques lingüístiques o en un excés de canals públics, de patronats i pagaments a tercers per produccions amb un sobrecost desorbitat i a més del tot prescindibles.
7. "[Sobre el límit de dèficit de l'1,2% fixat per l'Estat i el pressupost del 2013] no és possible. Ho hem explicat del dret i del revés. Si el portem [el pressupost al Parlament] l'hem de portar amb retallades de més de 3.000 milions d'euros. Jo em declaro incapaç de fer-ho. Tot el que no sigui el 2,1% per a totes les autonomies, no és just."
No es just que posi 50.000.000 € en bons patriòtics pagant milionades de comissions als bancs, amb uns interessos enormes i ara ho pagui el govern d'Espanya. Algú més ha sigut tant irresponsable?
8. "No vull posar en risc l'estat del benestar. Si anem gaire més enllà, ens ho carreguem. I ens estan portant a aquest límit."
Benestar, quin benestar? El teu? Del president autonòmic amb sou més alt d'Espanya?
9. "Necessitem un cert temps per refermar la majoria social d'aquest país. Ho estem fent com a Govern i ho està fent molta gent pel país. Aquest no és un procés que es faci només per als convençuts, hem d'ampliar aquesta majoria, és condició 'sine qua non'. Si anem amb majories sòlides no hi ha discussió."
Et queden unes quantes ànimes per obtenir aquesta majoria. El pròxim 12 d'octubre ho veuràs.
10. "[Sobre les declaracions del president extremeny] presenten Extremadura com si Extremadura salvés als catalans l'exercici de cada any. Però qui és aquí que aporta i rep? Catalunya aporta més del que rep. I Extremadura rep més del que aporta. Una mica de serietat i decència. Els que aportem més ens quedem sense una paga doble. I els que reben més del que aporten en tenen dues."
Això ho diu el president d'un govern que té els polítics amb sous més alts d'Espanya i ara té dèficit amb Espanya (any 2009 4.015 milions) ... deu ser que té raó amb demanar "serietat i decència".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada