dimecres, 7 de maig del 2014

COHESIÓ SOCIAL i BONA CONVIVÈNCIA

Pilars bàsics de la democràcia
Ben al contrari del que apunten els corifeus del nacionalisme excloent, monolingüista i monolític, la bona convivència i la cohesió social s’assegura amb el respecte a tothom, apostant per la pluralitat i defensant el dret de tota la ciutadania i els grups i associacions que legítimament es conformen a viure en llibertat, poden exercir sense restriccions la seva llibertat d’expressió, manifestació i debat.
En Carles Feiner és un conegut activista que, en els últims mesos, s’ha dedicat a fastiguejar a tort i dret per la xarxa. És autor d’impresentables missatges, acompanyats d’il·lustracions d’un mal gust impressionant. I a més s’ha dedicat a insultar persones que no combreguem amb les rodes de molí del separatisme rampant.
#Noenscallaran
Pensem que la superació d’aquesta situació provocada per la dèria separatista, la deslleialtat d’alguns dels nostres representants amb l’abús i malbaratament de recursos públics i una prepotència inacceptables, passa inexorablement per aparcar definitivament pràctiques totalment antidemocràtiques i que, són a més de negatives i perjudicials, tremendament degradants de la nostra democràcia. Passa també per aconseguir que aquestes pràctiques d’acosament, ninguneig i dimonització es redueixin a la mínima expressió. I per a tot això, cal que els nostres representants, dirigents i càrrecs públics, de les administracions públiques, i també de les associacions i entitats cíviques se n’apartin de tot això, ho denunciïn i no facin costat a qui tan irresponsablement com ridícula ho practiquen.
Ens n’alegrem per això que el nostre amic, en Ramon Mateos, un jove pare de Vic, dinamitzador de la xarxa i compromès amb uns valors positius de diàleg, convivència i solidaritat, hagi arribat a un acord resolutiu per avançar en aquesta línia de respecte i bona convivència, després que presentés una denúncia per acosament en els Jutjats de Vic.
#Seny
Aquest és l’escrit que acaba de publicar, que volem reproduir literalment. Per un doble motiu personal: fer-li costat i agrair-li la seva brillant tasca. I un motiu de responsabilitat cívica i corresponsabilitat: entre tots aconseguirem que la rauxa i els rampells s’apaivaguin, que els despropòsits i les pràctiques sectàries, agressives i intolerants desapareguin, sobretot en el nostre debat plural i la important tasca cívica.
#Respectemutu

"En Carles Feiner i en Ramon Mateos, després de participar en un procés de mediació hem arribat a la següent entesa:

- Ens comprometem a fer ús de les diferents eines telemàtiques per a la defensa de les nostres respectives ideologies des del respecte a les persones, les institucions i les creences.

- Ens comprometem a fer ús d'un llenguatge que no inciti a la violència, evitant terminologies insultants, ofensives o vexatòries.

- Som conscients de la nostra responsabilitat com a possibles generadors d'opinió, i en conseqüència ens comprometem a facilitar el debat ideològic des de la racionalitat i el respecte."


#Convivència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada