dijous, 12 de desembre del 2013

No a simposios basados en la mentira y el odio, con una clara visión política partidista



BASTA DE ENGAÑOS, RECELOS Y CONFRONTACIÓN
Queremos expresar nuestra disconformidad con el simposio “España contra Cataluña”, ya que nos parece un verdadero despropósito que con dinero público se aliente el victimismo, el recelo hacia el resto de España y la confrontación a través de la manipulación y tergiversación de nuestra historia. No es de extrañar pues la crítica que recibe, viniendo de donde vienen, nada menos que está organizado y subvencionado por el Centre d'Història Contemporània de Catalunya dependiente del Departament de la Presidencia de la Generalitat, y el Institut d'Estudis Catalans entre otros.
Queremos también dar una respuesta desde la sociedad civil, que vean los promotores y organizadores y, sobre todo, la sociedad en general que hay catalanes que estamos contra actos y campañas de recelo, odio y división, y que mostramos nuestro rechazo frontal a simposios tan negativos como este, de una manera cívica, alertando de las posibles consecuencias negativas que pueden generar. Nos parece un terrible error, injusto y tremendamente provocador, alejado de la realidad histórica y de lo que hemos venido defendiendo en Cataluña.
Consideramos además que resulta escandaloso que se diga que no hay suficiente dinero para hospitales, comedores escolares, geriátricos, pago a proveedores, para atender a las verdaderas necesidades de la ciudadanía, y, en cambio, se  dilapiden con tanta facilidad e irresponsabilidad ingentes recursos para campañas, iniciativas o simposios basados en la mentira, el reduccionismo, el poco rigor académico y que nada bueno aportan.
No a un discurso histórico en manos de una ideología, un discurso manipulado o tergiversado a conveniencia. POR LA VERDAD, LA PLURALIDAD, LA SENSATEZ  Y LA CONVIVENCIA. RESPETO.
Movimiento cívico de España y catalanes 

PROU D’ENGANYS, RECELS I CONFRONTACIONS
Volem expressar la nostra disconformitat amb el simposi “Espanya contra Catalunya”, per tal com ens sembla un veritable despropòsit que amb diners públics es fomenti el victimisme, el recel cap a la resta d’Espanya i la confrontació a través de la manipulació y la tergiversació de la ostra història. No és d’estranyar doncs la crítica que rep, venint d’on ve, ni més ni menys que està organitzat i subvencionat pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya depenent del Departament de la Presidència de la Generalitat, i l’Institut d'Estudis Catalans entre altres.
Volem també donar una resposta des de la societat civil, que vegin els promotors i organitzadors i, sobretot, la societat en general que hi ha catalans que estem contra actes i campanyes de recel, odi i divisió, i que mostrem el nostre rebuig frontal a simposis tan negatius com aquest, d’una manera cívica, tot alertant de les possibles conseqüències negatives que poden generar. Ens sembla un terrible error, injust i tremendament provocador, allunyat de la nostra realitat històrica i d’allò que hem defensat sempre a Catalunya.
Considerem a més a més que resulta escandalós que es digui que no hi ha suficients diners per hospitals, menjadors escolars, geriàtrics, pagaments a proveïdors, per atendre les veritables necessitats de la ciutadania i, en canvi, es dilapidin amb tanta facilitat i irresponsabilitat ingents recursos per a campanyes, iniciatives o simposis basats en la mentida, el reduccionisme, el poc rigor acadèmics i que res de bo aporten.
No a un discurs històric en mans d’una ideologia, un discurs manipulats o tergiversat a conveniència. PER LA VERITAT, LA PLURALIDAT, EL SENY I LA CONVIVÈNCIA. RESPECTE.
Moviment cívic d’Espanya i catalans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada